WAT IS EEN PADEL TAS

Padel tas is perfect om je padel uitrusting mee te nemen. Hij heeft vaak meerdere compartimenten, waarvan er vaak één geïsoleerd is om je drankjes of je rackets in op te bergen.

TYPES VAN PADELTASSEN

Om te joggen, moeten we een paar schoenen aantrekken, comfortabele kleren, en we kunnen ons huis verlaten zonder iets anders dan onze drang om te rennen. Bij padel is het anders: We moeten onze rackets, schoenen, ballen, kleren en andere accessoires naar de padelbaan vervoeren, waar we al deze elementen zullen gebruiken.

Daarom moeten we een goede padeltas kiezen, die ons zal vergezellen naar wedstrijden en trainingen. Er zijn verschillende soorten tassen, meer of minder uitgebreid, met verschillende kenmerken, die zich aanpassen aan de behoeften van elke speler.

Hoe kies je nu de juiste padeltas? Drie soorten padeltassen passen zich aan onze behoeften aan:

 • Rackettassen
 • Rugzak
 • Handtassen

De kenmerken van deze tassen variëren naar gelang van de behoeften van elke speler, en we kunnen extra grote tassen vinden, verstevigd, waterdicht, of zelfs met een vak voor onze schoenen. We zullen samen deze drie verschillende soorten padeltassen in detail bekijken, en we zullen zien welke opties er zijn, zodat je het pakket kunt kiezen dat bij je past.

WAT ZIJN DE VERSCHILLENDE SOORTEN PADELTASSEN?

Er zijn drie soorten tassen die specifiek zijn voor padel, en elk van hen reageert op een andere vraag:

 • Rackettassen: Rackettassen zijn groot en bevatten meestal meerdere compartimenten voor het opbergen van meerdere rackets, kleding, padelschoenen, en andere accessoires. Dit zijn de meeste padeltassen die ons in staat stellen om alles mee te nemen wat we nodig hebben om padel te spelen.
 • Rugzakken: Rugzakken dragen, zoals de naam al zegt, op de rug, maar het zijn meestal kleinere tassen dan rackettassen en stellen ons in staat slechts één of twee rackets mee te nemen, alsmede wat kleding en schoenaccessoires.
 • Handtassen: De handtas is het kleinste type tas. Het is over het algemeen een mooie tas, een beetje zoals een stadshandtas, waarin we een padelracket en wat persoonlijke bezittingen kunnen meenemen.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE OPTIES DIE PADEL TASSEN ONS BIEDEN?

Hier zijn de meest voorkomende opties van padelzakken:

Maat XL: Sommige rackettassen zijn verkrijgbaar in maat XL, met twee extra vakken aan de zijkanten om tot 4 padelrackets te dragen. Ze hebben ook de belangrijkste ruimte om al je spullen in op te bergen, of het nu handdoeken, kleren, ballen of andere accessoires zijn. Dit zijn de tassen die je de mogelijkheid geven om de meeste spullen mee te nemen.

Versterkingen: Sommige padelzakken zijn verstevigd. Dit betekent dat de buitenkant gemaakt is van stijver, steviger materiaal. Zo’n omhulsel beschermt je rackets en andere
voorwerpen tegen mogelijke klappen.

Waterdichtheid: Sommige padelmerken bieden waterdichte tassen aan. Dit is een slimme optie omdat je sneeuwschoenen, kleding en persoonlijke spullen dan beschermd zijn in het
geval van onvoorziene regen.

Schoenvak: Sommige padeltassen bevatten een speciale ruimte voor je padelschoenen. Dit compartiment is meestal een net dat geventileerd is, waardoor geurtjes en vochtigheid beter afgevoerd kunnen worden.

Schouderriemen en handgrepen: alle padelrackettassen hebben comfortabele handgrepen om ze op armlengte te dragen. Maar sommige modellen hebben ook gewatteerde schouderriemen waarmee de tas op de schouder kan worden gedragen.

WAT ZIJN DE BESTE MERKEN PADELTASSEN?

Bijna alle fabrikanten van padel uitrusting maken ook padeltassen, maar de kwaliteit is niet voor al deze tassen hetzelfde. Hier zijn de drie beste merken van padeltassen:

 • Bullpadel: Bullpadel is een van de benchmark merken in de padelwereld. Het biedt al jaren sneeuwschoenen en schoenen van topniveau, maar het maakt ook hoogwaardige tassen. Bullpadel padeltassen onderscheiden zich door hun veelzijdigheid dankzij de vele compartimenten waarin je veel voorwerpen van allerlei aard kunt opbergen en hun weerstand omdat ze zijn gemaakt van resistente materialen, zodat je je rackets en andere voorwerpen kunt beschermen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Bullpadel tassen zijn ook zeer ruim en laten u toe meer dingen mee te nemen dan de meeste andere merken.
  Het bekendste padel bag model van het merk is de Bullpadel Hack bag, de officiële tas van de
  Spaanse speler Paquito Navarro.
 • Beta Padel: Beta Padel is een van de topmerken op padelgebied, en het is een trendy merk, zowel bij amateurs als professionals. Deze fabrikant van uitrusting produceert perfectetassen en padelrackets van uitstekende kwaliteit.

Net als de Bullpadel tassen zijn de Beta Padel tassen ruim, veelzijdig en comfortabel. U kunt er probleemloos meerdere rackets, uw kleding, ballen, handdoeken en andere accessoires en persoonlijke voorwerpen in opbergen.

Bovendien gebruikt het Beta Padel merk stevige en resistente materialen die uw rackets en  persoonlijke bezittingen perfect zullen beschermen.

De tas die het merk Beta Padel het best vertegenwoordigt, is de Beta Padel Giant Bag, een van de grootste en ruimste.

 • Dunlop: Dunlop is een van de meest erkende merken in de wereld van tennis, eerst, en daarna padel. Dit merk biedt veelzijdige en ruime rackettassen, met verschillende compartimenten om al je spullen in mee te nemen.

Ik heb het over Dunlop padeltassen omdat dit de tassen zijn die elk jaar de top 3 van best verkochte tassen binnenkomen. De kwaliteit/prijsverhouding van dit merk is inderdaad uitstekend, en spelers die geen fortuin willen uitgeven aan hun padeltas zullen vroeg of laat bij Dunlop terechtkomen.

De best verkochte Dunlop padeltas is de Dunlop Play, die veel spullen kan bevatten en gemakkelijk te dragen en te wassen is.

KWALITEITEN WAARNAAR IN DE MEESTE GEVALLEN MOET WORDEN GEZOCHT

Ondanks de verschillen die we al kennen, is het essentieel om altijd te streven naar de beste kwaliteit. Als u op zoek bent naar een padeltas of een rugzak, zijn er bepaalde aspecten waar u rekening mee moet houden. Kies, indien mogelijk, altijd voor diegene die de volgende kenmerken hebben:

 

Hoogwaardige materialen: Kwaliteit is verplicht. Padeltassen en rugzakken slijten door het gebruik en de weersomstandigheden buiten. Daarom wordt een hoge kwaliteit
aanbevolen, zodat de padeltas een lange levensduur heeft.
Stijve samenstelling: De betere kwaliteit padeltas en rugzak hebben delen die van steviger materiaal zijn gemaakt. Het doel is om schoenen en persoonlijke bezittingen te beschermen tegen schokken.
Ruimte: De grootte is belangrijk als het gaat om rugzakken en padeltassen. Dit is voor de speler om zoveel mogelijk items te vervoeren en op te bergen op een georganiseerde
manier zonder ze te beschadigen.
Comfort en draaggemak: De beste padeltassen en rugzakken hebben gewatteerde materialen en verstelbare riemen om de pasvorm op maat te maken.
Veelzijdigheid en compartimenten: Dit zijn een van de essentiële kwaliteiten van de tas. Kies altijd voor vakken waarin u verschillende soorten voorwerpen op een meer
georganiseerde manier kunt meenemen.