HET PADEL RACKET

Het padelracket is compact, zonder snaar, maar met een gat ter hoogte van de zeef. Het is kleiner en lichter dan een tennisracket, het is het verlengstuk van de hand van de speler en is bedoeld om zeer gemakkelijk hanteerbaar te zijn voor iedereen. Aan het handvat is een polsband bevestigd, en het is verplicht om die te gebruiken.

KENMERKEN

 • Gewicht: tussen 340g en 390g, iets zwaarder dan een tennisracket
 • Maximale afmetingen: het mag niet langer zijn dan 45,5 cm, 26 cm breed en 38 mm dik.
 • Samenstelling: het racket is over het algemeen bedekt met plastic of carbon, afhankelijk
  van het gamma. De binnenkant van het racket is gemaakt van ethyleen-vinylacetaat EVO,
  dat eruitziet als schuim.

DE VORM VAN HET PADEL RACKET

De eerste keuze die je zal moeten maken is welk type padel racket je nodig hebt. Er zijn verschillende soorten vormen waar je uit kunt kiezen. Hieronder hebben we de meest gewenste vormen op een rijtje gezet:

 • Een ronde vorm: Dit type racket is het meest geschikt voor beginnende spelers. Je kunt met dit racket veel ballen raken, omdat het een groter oppervlak en een grotere sweet spot
  heeft. Dit racket is het gemakkelijkst te gebruiken, en daarom kiezen de meeste beginners ervoor.
 • Een teardrop-vorm: Een traanvormig racket heeft een meer uitstekende balans in het midden van het racket. Hierdoor kun je sneller slaan met het racket, ideaal voor mensen die
  meer vertrouwd zijn met het slaan. Onder de ervaren spelers is dit het meest populaire type racket dat je kunt gebruiken.
 • Een diamantvorm: Bij dit type racket vindt u een sweet spot op een hoger gedeelte van het racket. Dit racket is geschikt voor de meeste professionele spelers, en beginners kunnen vaak niet overweg met dit type racket.

DE KEUZE OP BASIS VAN UW SPELNIVEAU

Beginnersniveau
Wat wij aanraden als beginner is om te kiezen voor een lichtgewicht rond racket. Dit zal haar comfortabel maken op de baan en je in staat stellen de bal zonder moeite terug te slaan. Wanneer je begint met padel, worden de meeste punten behaald door de meest elementaire fouten te vermijden en er in te slagen de bal één keer meer terug te slaan dan de tegenstander (niet noodzakelijk met een winnende slag). Het belangrijkste in de beginfase is dus om te leren hoe je het racket correct positioneert om de bal correct te slaan en terug te slaan.

 • Gemiddeldniveau
  Als je een gemiddeld niveau hebt, raden we je aan een racket te kiezen dat iets zwaarder is. Je kunt het beste een rond of traanvormig racket kiezen, afhankelijk van je voorkeur voor kracht en controle.
 • Gevorderd niveau
  Als uw niveau al gevorderd is, beschikt u over een redelijk goede techniek die u in staat zal stellen te kiezen voor agressievere en zwaardere rackets. Deze rackets worden gekenmerkt door meer buitengewone prestaties en, vooral, door een grotere kracht. Ze hebben een kleinere slagzone, en de vorm van het racket zal afhangen van je voorkeur tussen kracht en controle, maar je kunt met elke vorm racket spelen: rond, druppelvormig of ruitvormig. 

De keuze volgens uw speelstijl

Over het algemeen is de vorm van het racket een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden, afhankelijk van je speelstijl:

Als je van controle houdt en je speelstijl meer defensief is, raden we je aan een rond racket te kiezen.

Als je de voorkeur geeft aan kracht en je speelstijl eerder aanvallend is: raden we je aan een ruitvormig racket te kiezen. Let wel, deze vorm is beter geschikt voor spelers met een gevorderd niveau.

Als je veelzijdig speelt: een racket in de vorm van een druppel zal je een beter evenwicht geven tussen controle en kracht.

DE MERKEN

 • Betapadel rackets
 • Babolat padel rackets
 • Hoofd padel rackets
 • Wilson padel rackets
 • Dunlop padel rackets
 • Adidas Padelrackets
 • Nox padel rackets
 • Varlion padel rackets
 • Tecnifibre padel rackets
 • Padel rackets Bull Padel
 • Drop Shot padel rackets
 • Black Crown padel rackets

HET KIEZEN VAN EEN PADEL RACKET

Beslissen over een Padel racket kan een ontmoedigende taak zijn. Met zo veel en verschillende keuzes op de markt, is het gemakkelijk om overweldigd te voelen. Hopelijk maakt deze gids wat duidelijk van de informatie die u misschien voor het eerst ziet. Het beste voordeel bij het kiezen van een Padel-racket is dat het voor u prettig aanvoelt; het kiezen van het verkeerde racket kan niet alleen uw spel maar ook uw lichaam schaden. Er bestaat niet zoiets als het ideale Padel-racket; iedere speler zal iets andere eisen stellen, maar enkele richtlijnen zullen u helpen het beste en professionele racket voor u te vinden.

ER ZIJN DRIE DELEN IN HET PADEL RACKET.

 • Het Profiel 

Het profiel is het eerste gebied dat men moet kennen, en het zorgt voor de solidariteit van het racket, aangezien het het meest geneigd is de vloer of de muren te raken. Het bestaat meestal uit buisvormige gelamineerde lagen glasvezel, koolstofvezel of grafiet, geïmpregneerd met was of epoxyhars. Dit kan ook een beschermplaat op de bovenkant omvatten, en dit is een uitstekende mogelijkheid voor een beginnende speler die meer geneigd is de vloer of de muur te raken.

 • De Kern

De kern is over het algemeen gemaakt van schuim of EVA rubber. EVA rubber is meer gehard, geeft je meer controle maar minder kracht. Het is minder vergevingsgezind, dus je moet meer leren en nieuwe vaardigheden hebben om de voordelen ervan te zien, maar het is ook duurzamer dan Foam. Een speler die een goede techniek heeft en fysiek sterk is, zou het meest geschikt zijn voor een EVA rubber kern. Anderzijds is Foam zachter, waardoor je extra kracht maar minder controle hebt. Deze rackets zijn meer toegeeflijk voor beginnende spelers en zullen je helpen jezelf te verdedigen vanaf de achterkant van de baan. Als zachter materiaal zal het Foam niet zo stevig zijn als EVA rubber. Sommige fabrikanten beginnen hybriden te maken tussen deze twee materialen, met in het midden een schuimlaag omgeven door EVA rubber, wat zorgt voor meer duurzaamheid zonder te veel energie te verbruiken.

 • Het inslagoppervlak

Het slagvlak beschut de kern; deze is doorgaans gemaakt van glasvezel, koolstofvezel of grafiet in maximaal 3 lagen. Dit is van invloed op de hardheid van je racket: minder lagen betekent meer kracht, maar het zal niet zo sterk zijn. Tegelijkertijd zorgen drie lagen voor meer duurzaamheid, maar leveren ze minder energie.

          Gewicht

Het gewicht van je racket heeft een belangrijk effect op hoeveel power je hebt. Een lichter racket zal soepeler zijn; een zwaarder racket zal je echter in staat stellen om hard te slaan. Het wordt over het algemeen als het beste beschouwd om te spelen met het meest ongelooflijke gewicht waar je je goed bij voelt (dit zal waarschijnlijk toenemen naarmate je vaardigheden verbeteren) om het beste uit je spel te halen. Padelrackets zullen, in het algemeen, tussen 330g en 375g wegen en tot 10g kunnen verdragen. Rackets van minder dan 365 gram worden als licht beschouwd, terwijl rackets van gemiddeld meer dan 370 gram als zwaar worden beschouwd.

           Balans

De balans zal ook een enorme invloed hebben op onze kracht en controle over de bal. Rackets met een hoog balanspunt zijn ruitvormig en geven veel kracht achter de bal maar missen beheersing. Deze zijn niet geschikt voor beginners omdat een goede techniek nodig is om de kracht te beheersen. Evenwichtige rackets zijn druppelvormig; deze zijn goed voor regelmatige spelers en bieden de juiste combinatie van kracht en controle. Kleine balansrackets zijn rond van vorm en bieden maximale controle, maar missen soms energie. Ze worden beschouwd als het beste voor beginners omdat ze een verbeterde techniek aanmoedigen terwijl ze een grote sweet spot bieden.