TENNIS

wat is Tennis

Tennis is een sport die wordt gespeeld tussen twee spelers (enkelspel) of tussen twee teams van twee spelers (dubbelspel). Het doel van het spel is om de bal over het net te slaan en deze binnen de grenzen van de tegenstander te laten landen, zonder dat de tegenstander de bal terug kan slaan.

Het spel begint met een service vanaf de ene kant van het net naar de andere kant. Als de service correct wordt uitgevoerd en de bal landt binnen de juiste grenzen, begint het spel. De spelers slaan om de beurt de bal over het net totdat de bal buiten de grenzen landt of een speler de bal niet kan terugs slaan. Het spel wordt gespeeld tot een van de spelers of teams een bepaald aantal punten heeft behaald.

Tennis vereist niet alleen fysieke vaardigheden zoals uithoudingsvermogen, kracht en snelheid, maar ook mentale vaardigheden zoals strategisch denken en het vermogen om snel beslissingen te nemen. Tennis is een populaire sport over de hele wereld en wordt gespeeld op verschillende niveaus, van amateurs tot professionele spelers op de grootste toernooien.